Илияна Тодорова

Илияна Тодорова

Адвокат

Образование

2024 г. – Сертификат за преминато обучение на тема „Търговия с медицински изделия – национална и наднационална правна рамка“

От 2023 г. – Докторант по Граждански процес в Софийски университет „Св. Климент Охридски“

2023 г. – Сертификат за владеене на испански език, ниво B2

2021 г. – Магистър по право – Софийски университет „Св. Климент Охридски“, Юридически факултет, първенец на випуск 2021 г.

2020 г. – Сертификат за преминато обучение на тема „Длъжностно лице по защита на данните. Статут и задачи. Практически аспекти“

2019 г. – Мобилност с цел обучение по програмата Еразъм+ в Масариковия университет в Бърно, Чехия, Специалност „Право“

2016 г. – Средно образование с профилирано изучаване на английски език в гимназия с преподаване на чужди езици

2015 г. – Сертификат за владеене на английски език, CAE, ниво С2

Практически области

Адвокат Илияна Тодорова има професионален опит в областите на гражданския процес, облигационното и търговското право, туризма, авторските права, регулациите, сред които защитата на личните данни, и др.

Професионален опит

По време на обучението си адв. Илияна Тодорова участва в различни международни и национални състезания, като печели призови места. През 2019 г. участва в международното състезание CEEMC (Central and Eastern Europe Moot Competition), което симулира преюдициално запитване пред Съда на Европейския съюз, като печели индивидуална награда за оратор, а отборът ѝ се класира на трето място. През същата година е отличена с трето място в конкурса „Студент на годината“, категория „Правни науки“. През 2020 г. е част от отбора на СУ „Св. Климент Охридски“ в състезанието PAX Moot – международно състезание по международно частно право, като отборът ѝ стига до полуфиналите. През 2020 г. е отличена в Националния конкурс за студентски научни съчинения, а през 2022 г. е ментор в Академичен форум – Писане на научни статии. От 2021 г. до 2024 г. включително тя е треньор на отбора на Софийски университет за състезанието CEEMC.

Професионалният опит на адв. Илияна Тодорова започва през 2018 г. като стажант в Комисията за защита на личните данни, а по-късно стажува в правния отдел на Prosperamo Group. През лятото на 2019 г. е стажант в KGK Law Firm, след което заминава на мобилност с цел обучение по програмата Еразъм+ в Масариковия университет в Бърно, Чехия. След завръщането си през февруари 2020 г. отново се присъединява към екипа на кантората. След като завършва, от януари 2022 г. започва да работи като юрисконсулт в KGK Law Firm, а през юли 2023 г. се вписва като адвокат в Софийска адвокатска колегия.

От м. февруари 2023 г., след успешно положен кандидатдокторантски изпит, адв. Тодорова е докторант към Софийски университет „Св. Климент Охридски“ по Граждански процес с тема на дисертационния труд „Арбитражното споразумение“. Като част от дейността си тя е участвала в няколко обучения и школи: „Актуални проблеми на заповедното производство“, „Медицинска документация: видове, изисквания за водене и съставяне, значение в гражданския процес“, „Академично писане“. През март 2024 г. осъществява 2-седмична визита с изследователска цел в Автономния университет в Мадрид (УАМ), Испания. 

През април 2024 г. се присъединява към екипа на Адвокатско дружество „Велчев и Ко.“

Адв. Илияна Тодорова владее свободно български, английски и испански език.

Нуждаете се от правна помощ?

Пишете ни

/

Свържете се с нас

/

Scroll to Top